Feestelijke opening Opgeweckt Noord Groningen

Afgelopen donderdag was het dan zover, Opgeweckt Noord werd in de Astraat te Groningen op een feestelijke wijze geopend. Onder het toeziend oog van familie, vrienden en investeerders namen Tonny en Dorothea hun winkel in gebruik.

Opgeweckt Noord is niet zomaar een winkel, het is de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Bij Opgeweckt Noord koopt men zoveel mogelijk uit dispensers, vaten en kisten. Op deze manier wordt bijgedragen aan de verkleining van de afvalberg die de consument voortbrengt, vermindering van CO2-uitstoot en het behoudt van natuurlijke bronnen. Daarnaast stimuleert men met aankopen bij Opgeweckt Noord de lokale economie omdat (biologische) streekproducten bij Opgeweckt Noord altijd voorrang krijgen. Opgeweckt Noord is eveneens de eerste winkel waar koolzaadolie van Eulie oet Grunn in de schappen ligt.

Opgeweckt Noord is meer dan alleen een verpakkingsvrije winkel, zo liet oprichtster Dorothea Piek tijdens de opening weten. “We willen niet slechts een supermarkt zijn maar een beweging die de overgang naar een gezondere samenleving faciliteert. Daarom bieden we niet alleen levensmiddelen verpakkingsvrij aan maar geven we ook workshops, is er een restaurant waar onder andere gekookt wordt met restproducten uit de winkel en zijn er flexwerkplekken.”

Vandaag, op 4 mei 2015, opent Opgeweckt Noord haar deuren voor het grote publiek en kan iedereen vanaf vandaag de unieke formule van Opgeweckt Noord beleven.